Her işletmenin mutlaka bir yapılacaklar listesine sahip olması gerekir. Özellikle bu kavram yani yapılacaklar listesine sahip olmak bireylerin kişisel gelişimi için vurgulanırken işletmelerin uzun vadede yönetimi için gözardı ediliyor. Son dönemler işletmelerini nasıl yöneteceğini bilmeyen insanlar için güzel bir rehber olabilecek yapılacaklar listesi mutlaka her işletme sahibinin ilgisini çekmeli.
Yapılacaklar listesi dilbilgisi itibariyle geleceğe dayanan bir konsept. Eğer işletmenizin geleceğini aklınızda tasvir edebiliyorsanız ve bu iş için ciddi planlarınız varsa yapılacaklar listesi sizin için muazzam bir yöntem.
Bir gerçek var ki hiçbir insan mükemmel değildir. Gün içinde aklınıza onlarca fikir, yöntem gelebilir. Doğal olarak işletme sahipleri işlerini büyütmek için yeni fikirler bulma eğilimindedir. Ancak insanların unutabilir nitelikte olduğu gerçeğini her zaman atlıyoruz. Bu yüzden yapılacaklar listesinin öncelikli amacı bir planı hayata geçirmektir. Yapılacaklar listesi sayesinde neyi ne zamanda yapacağınızı tam anlamıyla planlayabilirsiniz. Ayrıca bu liste sayesinde kendi eksiklerinizi görerek yeni bütçe yaratma konusunda da sınırlarınızı çizebilirsiniz.
Öncelikle bu konseptin her işletmeye özel bir durum olabileceğini belirtmekte fayda var. Tıpkı kişisel bir mesele gibi işletmelerin de kişisel beklentileri ve durumu vardır. Bu yüzden bu yapılacaklar listesi yapma olayını işletmeniz için kişiselleştirmelisiniz. Ayrıca yalnızca bir listeye sahip olmak zorunda değilsiniz. İşletmeniz için farklı alanlarda hiyerarşik önem sırasına göre birçok listeye sahip olabilirsiniz. Hatta bu yapılacaklar listesini oluşturma olayını işletmenizin bir kültürü haline getirmeniz işletmenizin geleceği için çok önemlidir. Bu iş için bazı insanları görevlendirebilirsiniz. Bir süre sonra fark edeceksiniz ki işleriniz çok daha sistematik ilerleyecek, işletmenizin hangi alanlarda açıkları olduğunu anlayacaksınız.