Aslında üç kelimelik bu soruyu cevaplamak markanın vizyonunu da çizebilecek düzeydedir. Müşteriniz sizden ne istiyor? Bu soruya odaklanıp kısa, orta ve uzun vadede planlar yapmak büyük getiriler sağlayabilir.
Hiç şüphe yok ki müşteri gözünde fiyatlara göre değerlendirme yapılır. Hatta bugün e-ticaret sitelerinde fiyata göre filtreleme sistemi çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Fiyat büyük bir ölçüdür.
Müşteriler her zaman strese girmekten kaçar. Bu yüzden onu strese sokacak markalarda, ürün ve hizmetlerden uzak durmaya çalışır.
Müşteriler zaman zaman tercih ettikleri markalar tarafından ödüllendirilmek ister. Bundan dolayı indirimler ve promosyonlar müşterilere daha cezbedici gelmektedir.
Her ne kadar ürünler uygun fiyatlarla pazarlanabiliyor olsa da ürün kalitesinin yetersizliği markanın tekrar tercih edilmemesine neden olabilir. Ürünün kalitesi müşterilerin gözünde önemli bir ölçüdür.
Her firma potansiyel müşterisini satış öncesinde dikkate alır ve dinler. Fakat bu müşteriye “özel olduğunu hissettirme” duygusu maalesef bazen satış sonrasında devam etmemektedir. Satış sonrasına önem veren markalar bir adım önde oluyor. Müşteri kendini her zaman değerli hissetmek istiyor.
Müşterilerin bir ürüne veya hizmete sahip olmadan önce aklında birçok soru olabilir. Bu sorular satış temsilcileri tarafından açıklığa kavuşur. Eğer ki müşteriler kaliteli satış danışmanlarıyla görüşme yapamıyorsa bu onları satın almadan uzaklaştıracaktır.
Müşteriler sorunlardan hoşlanmaz. Tekrar tekrar aynı konular üzerinde kalmayı sevmez. Bu yüzden sorunun sıfıra inmesi onlar için yeniden bir satın alma işlemini doğurabilir.
Müşteri tabi ki güler yüz ister, ilgi ister. Bunları tamamladığınız sürece çok iyi birisinizdir. Şahsen ben müşteri olsam güler yüzden önce ilgi beklerim. Herkes her an gülemez. Ve evde olan şey evde kalır bunu iş hayatına yansıtmamak gerek.